Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:174056 kpl

Tapio kirjoitaa

Monitoimiareena elävöittää kaupungin keskustaa?

Maanantai 26.11.2018 klo 21:49 - Tapio Arola


 
Viime aikoina olemme saaneet lukea jopa ulkopaikkakuntalaisten viestejä siitä, kuinka kaupunkimme keskustan elävöittäminen vaatii monitoimiareenan rakentamista Lappeenkadun päälle?
Olen maalaispoikana asiasta täysin eri mieltä. Kaupunkimme keskusta ei muutu vilkkaammaksi hallilla. Uusi halli ei tuo tänne sen enempää lisää ostovoimaa kuin lisää yritysten määrää.
Kaupunkimme talouden tulevaisuuden näkymät ovat erittäin ongelmalliset. Meillä ei nyt eikä lähitulevaisuudessa ole varaa vähintään 70 miljoonan halli-investointiin. Eikä apua löydy ulkopuolisesta investoijasta, sillä aina veronmaksajat lopulta tulevat laskun jossakin muodossa maksamaan.
Keskusta-areenasta haaveilevien kannattaisi kysyä itseltään myös sitä, toisiko uusi halli keskustassa "tuvat täyteen". Miksi esimerkiksi pääkaupunkiseudulla, jossa on huomattavasti suurempi väkimäärä, hallit ovat puolillaan? Ja onko niin, että peleistä kiinnostuneet kuitenkin haluavat katsoa ottelut mieluimmin kotisohvalla 19.90€/kk maksavalta maksukanavalta?
Jos kaikkien selvitysten jälkeen päädytään uuden hallin rakentamiseen, ainut oikea paikka on Kisapuisto. Siellä ovat valmiina parkkipaikat, iso tekojää ja UK- areena. Kisapuisto on ollut käytössä vuodesta 1963 lähtien, eli 55 vuotta, ja kaupunkilaiset ovat löytäneet sen hyvin. Ainut paljon keskustelua herättänyt asia on liikenne, mutta se helpottuu varmasti, kun rataremonttiin liittyen tehdään kunnon alitus oikeaan paikkaan.
Kisapuistoon saadaan uusi jäähalli, jossa SaiPa voi asiallisissa olosuhteissa jatkaa liigakiekkoilua. Tässä yhteydessä pitää huomioida se, kuinka siinä voidaan yhdistää tulevaisuudessa eteen tuleva ison tekojään kattaminen ja sen tarpeet. Synergiaetuja on mahdollisuus saada ja Kisapuisto on oikea paikka jääurheilulle myös jatkossa.
Annetaan nyt konsulttien rauhassaan arvioida myös vanhan hallin korjausmahdollisuudet ja etsiä mahdollisia yhteistyökumppaneita rahoituksen osalta ennen lopullisia päätöksiä.
 
Tapio Arola Kaupunginhallituksen 3 vpj ( kesk)

Avainsanat: monitoimihalli


Kommentit

28.11.2018 9:50  Arto

Ei halli elävöitä keskustaa, se tukkii sen liikenteen, joka muutenkin on ongelmallinen.
Suuruudenhulluutta, kenen pää pannaan vadille, kun miljoonat ei riitä?

28.11.2018 13:19  Tapio Arola

Hei! Luitkohan kirjoitukseni kokonaan? Olen samaa mieltä eikä ko ratkaisua kannata. Kirjoituksen pitäisi tulla myös lehteen jos vaivautuvat julkaisemaan!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini