Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:167786 kpl

Tapio kirjoitaa

"Niin on kuin mitä miesten vessan seinässä lukee"

Perjantai 29.9.2017 klo 16:19 - Tapio Arola


Olen miettinyt onko oikeasti sanonnassa ”Niin on kuin miltä näyttää” enää mitään tolkkua? Onko asiat miltä ne näyttävät ja miltä ne sitten näyttävät? Minulla on vielä hyvin muistissa lähes kymmenen vuotta kestänyt aika kun saimme seurata uutisia yt-neuvottelujen alkamisesta, päättymisestä ja irtisanomisista. Samaan aikaan saimme myös seurata toimintakyvyttömien hallitusten haluttomuutta tarttua tekemättömiin töihin.
Nyt Sipilän hallitus on tarttunut tekemättömiin töihin ja tulosta on syntynyt. Näyttää vahvasti siltä, että kymmenen vuoden taloudellisen konttauksen jälkeen Suomen suunta on muuttunut. Suomen talous kasvaa, työttömyys vähenee ja julkisen talouden tilanne on alkanut parantua.

Eero Heinäluoma vieraili tällä viikolla Lappeenrannassa. Heinäluoman viesti oli se, että parantunut taloustilanne ei johdu hallituksen toimista. Minä en osta Heinäluoman näkemystä. Toisaalta huomionarvoista toki on se, että edes Eero Heinäluoma ei pysty syyttämään Suomen hallitusta siitä, että se olisi ollut Suomen talouskasvun tulppana.

Välillä olen miettinyt tätä aikaa myös merkityksenantojen näkökulmasta.  Vaikuttaa siltä, että sanonnan ”Niin on kuin miltä näyttää” piiriin kuuluu kaikki iltapäivälehdet, klikkausjournalismi ja kuulupa siihen vielä Etelä-Saimaan tekstiviestipalstakin. Yön tummina hetkinä olen pohtinut, että pitäisikö koko sanonta pistää uusiksi ja päivittää aikaan sopivaksi: ”Niin on kuin mitä huoltamon miesten vessan seinässä lukee.”
Vielä hetki sitten tällä maalla ei ollut johtajaa eikä oikein suuntaakaan. Poliittista keskustelua seuratessa tulee välillä mieleen nettihitiksi nousseen metsäkonekuljettajan toteamus työmaasta: ”Täällä mikään ei mene kohtuudella!” Tuo pätkä löytyy Youtubesta hakusanalla: ”metsäkoneenkuljettaja”. En sano, ettei Sipilää ja hänen johtamaa hallitusta saisi arvostella, kyllä saa ja tarpeen tullen pitääkin, mutta soisin keskusteluun ripauksen tolkkua, hyppysellisen kohtuutta ja jatkuvan kyvyn hahmottaa iso kuva.
Tapio Arola, kaupunginvaltuutettu (Kesk.)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini