Uusimmat kirjoitukset

  • 26.11.2018 21:49Monitoimiareena elävöittää kaupungin keskustaa?Lue lisää »
  • 28.5.2018 9:10Vasemmistopopulismilla on kallis hintaLue lisää »
  • 17.2.2018 9:31Eikö aktiivimallissa ole mitään hyvää? Lue lisää »

Blogin arkisto

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:95778 kpl

Tapio kirjoitaa

Taas yksi turha työryhmä kertoi toiveitaan!

Perjantai 13.3.2015 klo 14:13 - Tapio Arola


Pitää taas ihmetellä miten maan hallitus ei itse pysty tuomaan käsittelyyn kunnon esityksiä, millä taloutemme saataisiin nousuun. Pyydetään mielipiteitä eri työryhmiltä, yksityisiltä ja eri puoluetaustaisilta henkilöiltä.

Jatkuvasti toistetaan: pitäisi ja pitäisi. Eikö eri ministerien PITÄISI tehdä niitä toimenpiteitä, joita taloutemme tervehdyttäminen vaatii? Vai pelätäänkö, ettei mandaatti uusiudu, jos esitetään jotain leikkauksia saavutettuihin  etuihin?

Meillä on liian laaja verovaroilla tuettu palveluverkko. Se on tunnustettava. Laajaa palveluverkkoa pidetään pystyssä pääosin hyvien aikojen verorahoilla. Talouden supistumisen myötä se ei ole enää mahdollista.

Aivan äskettäin saimme tilastotietoa Suomen julkisen sektorin velkaantumisesta, joka lienee jo nopeinta maailmassa. Olemme jopa ylittäneet EU:n velkaantumiskriteerit.

Tässä tilanteessa tarvitaan raskasta kättä sekä valtion että kuntien kustannusten karsimiseksi, koska talouskasvu ei hoida meidän ongelmia. Edellisen hallituksen valtiovarainministeri Jutta Urpilainen toivoi 5 % kasvua vastoin omienkin asiantuntijoiden mielipiteitä.

Kuntaliitokset ovat yksi ratkaisu taloustilanteen parantamiseen, mutta vasta kun viiden vuoden irtisanomissuoja on kokonaan poistunut. Verojen ja maksujen korottaminen on helpoin tapa hoitaa ongelmia, mutta se keino on mielestäni katsottu loppuun.

Puhutaan ansiotason laskun heikentävän ostovoimaa. Näin varmasti onkin. Mutta miten on käynyt satojentuhansien työttömien? Onko heidän ostovoima heikennyt vai kasvanut?

Tapio Arola (kesk.) Lappeenranta


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini