Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:173097 kpl

Tapio kirjoitaa

Maatalous ei ole syyllinen maamme taantumaan

Lauantai 1.11.2014 klo 10:01


Etelä-Saimaan juorupalstalta voi päivittäin lukea mielipiteitä, joissa syyllistetään maamme maatalous tämänhetkiseen taantumaan. Kirjoituksissa arvostellaan voimakkaasti maataloudelle maksettuja erimuotoisia tukia. Arvostelijoiden olisi kuitenkin hyvä käydä tilastokeskuksen sivuilla. Tuolta löytyy luettelo mitä tukia ja kenelle maassamme maksetaan. Uskon monen silmät aukenevat listaa lukiessa. Maatalous ei ole suurin ja ainoa tuensaajaryhmä, vaan aivan muut.

Kun Suomi liittyi Euroopan unioniin sen seurauksena maassamme lopetti muutaman vuoden aikana n 80 000 maatilaa. Tuolloin mikään taho ei tuonut esille työttömyyden kasvusta johtuvia tuki euroja, kuten esimerkiksi tehtiin Salon ja Oulun tilanteessa jolloin teollisuudesta lähti muutama sata työpaikkaa. Venäjän kaupan tyrehtymisen seurauksena on maataloustuotteiden hintaa laskettu, mm maidon hinta on pudonnut 4 senttiä litralta. Maidontuottajat eivät kuitenkaan ole ryhtyneet lakkoon vaatiakseen korvauksia, vaan tyytyneet osaansa ymmärtämyksellä.

Jos muiden ammattiryhmien osalta toimittaisiin samoin, niin maassamme olisi melkoisella varmuudella yleislakko. Kaikki tiedämme että nyt olemme tilanteessa jossa kaikkien olisi joustettava, jos ei palkoista, niin muista etuisuuksista, kuten, yli kuukauden pituisista lomista, pekkaspäivistä, pyhäkorvauksista ja irtisanomisten sijaan pitäisi ottaa käyttöön kunnon lomautukset. Näin toimien olisimme siinä kuuluisassa yhteisessä veneessä eikä tarvitse yhtä ammattiryhmää aina syyllistää, samalla saattaisimme turvata monen yrityksen tulevaisuuden työntekijöineen.

Tapio Arola Kaupunginvaltuutettu (kesk)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini