Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:167755 kpl

Tapio kirjoitaa

Kaupungin henkilöstön lomautukset ja irtisanomiset

Maanantai 25.11.2013 klo 12:46 - Tapio Arola


Kaupunginvaltuutettu Marja-Liisa Vesterinen (sd.) moitti minua esityksistäni (E-S 25.11.) lomauttaa ja irtisanoa kaupungin henkilöstöä katastrofaalisen taloustilanteen vuoksi. Kirjoitus on populismia ja kaupungin henkilöstön mielistelyä parhaimmillaan. Se ei kuitenkaan sisällä minkäänlaista vastuullisuutta kaupungin tulevaisuudesta ja sen taloudesta.

 "Se koira älähtää, johon kalikka kolahtaa", sanoo vanha sananlasku. Sosiaalidemokraatit ovat olleet keskeisessä asemassa ajamassa maan politiikassa ja ammattiyhdistysliikkeessä kasvavia velvoitteita eli kustannuksia sekä valtiolle, kunnille että työnantajille. Tämän tien loppu alkaa häämöttää maan velkaantuessa ja kuntien lomauttaessa ja irtisanoessa henkilöstöään.

Sosiaalidemokraatit ovat olleet luomassa ns. Lappeenranta-sopimusta, joka estää käytännössä henkilöstön lomautukset ja irtisanomiset. Tämä on kuntaliitosten ja kaupungin työntekijöiden suuren edustuksen ohella päätöksenteossa syitä siihen, että vuosien varrella ei ole rohjettu vähentää henkilöstöä. Se on johtanut nyt kaupungin paniikissa korottamaan veroja ja maksuja, joka puolestaan on aiheuttamassa poismuuttoa kaupungista.

Järkevää ja riittävän vaikuttavaa säästöohjelmaa ei ole saatu aikaan virkamiesten toimesta. Sitä ei ole saatu myöskään valtuustoon edellä kerrotuista syistä.

Vesterinen hurskastelussaan unohtaa, että ilman jämäkämpiä säästötoimenpiteitä kaupunki ajautuu taloudessaan entistä suurempiin vaikeuksiin. Jo nyt kaupunki on saanut kyseenalaista mainetta Suomen suurimpana verojen korottajana, jos mukaan otetaan myös erilaiset veroluonteisten maksujen korotukset. Kaupunkilaisia on myös ihmetyttänyt kohtuuttomat veronkorotukset, vaikka kaupunki on täynnä ostosmatkailijoita.

Kyllä kaikissa organisaatioissa niin yksityisellä kuin julkisella puolellakin raha sanelee toimenpiteitä. Jos rahaa ei tule kassaan, niin ei ole syytä mietiskellä kenen syytä se on, vaan ryhtyä riittäviin toimenpiteisiin tilanteen korjaamiseksi.

Tapio Arola (kesk.) valtuuston varapuheenjohtaja


Kommentit

4.12.2013 16:18  Kale

Kuules Tapsa, siehän kirjoitat ihan asiaa!!

9.12.2013 9:03  Tapio Arola

Kiitos kommentista. Harmi kun ei laajemmin haluta tunnustaa VIELÄ vallitsevaa tilannetta. Joulunaikaa!!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini