Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:167784 kpl

Tapio kirjoitaa

Korpilampi ja eriväriset sateenvarjot.

Keskiviikko 14.8.2013 klo 22:56 - Tapio Arola


On se vain ihme, ettei maan hallitus pysty tuomaan keskusteluun niitä asioita, joilla taloutemme saataisiin edes jotenkin tasapainoon. Maan hallituksen pitäisi ehdottomasti yhdessä ammattiliittojen kanssa saada aikaiseksi 3-4 vuoden palkankorotusten nollaratkaisu.

Samalla pitää ehdottomasti poistaa kuntaliitoksiin liittyvä viidenvuoden irtisanomissuoja. Mitä hyötyä taloudellisesti on liitoskunnille, jos siihen liittyvän kunnan työntekijät sijoitetaan keinotekoisesti eri tehtäviin? Nämä muutokset olisi helppo toteuttaa ja niillä olisi maanlaajuisesti mielestäni jo suuri vaikutus.

Minulla on aina ollut kuva, että maatamme johtaa niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina hallitus. Mutta nyt näyttää siltä, että maatamme johtaa ammattiliitot.

Kaupunkimme osalta on julkistettava pikaisesti säästöohjelma. Ehdottomasti on otettava käyttöön ainakin 2-3 viikon lomautus, vaikka tilanne ei johdukaan kaupunkimme työntekijöistä. Kulttuuripuolella on luovuttava joko teatterista tai orkesterista. Harjoitusjäähalli on luovutettava SaiPalle ja liikuntapaikka maksuja on korotettava.

Lukioiden määrässä on päästävä kahteen. Henkilöstön koulutuksesta kaupunkimme kustantamana on luovuttava.

Kaupungin tehtäviä tulee karsia niin, että toteutetaan ainoastaan lakisääteiset tehtävät. Tältä pohjalta henkilöstön tehtäväkuvat tulee tarkistaa. Toimintoja on yhdistettävä ja ilman työtehtäviä jäävät on irtisanottava.

Tämän lisäksi joudumme korottamaan veroäyriä ainakin 1.5 prosenttia. Lääkkeet ovat kovat, mutta niin on tautikin.

Me ei tarvita enää lisää minkäänlaisia työryhmiä pyörittelemään asioita ja vesittämään ratkaisuja. Ne vain pahentavat  tilannetta. Kuten aikaisemmin olen todennut, on päätöstenteon aika.

Tapio Arola (kesk) valtuuston vpj

Lappeenranta


Kommentit

10.9.2013 22:51  Ville Metsola Perä-Hakalista

Teillä Tapio Arola onpaljon painavia ohjeita päättäjille. Valitettavasti Teiltä vain puuttuu yksi tärkeimmistä sosiaali- ja terveyspuoli. Tunnetteko sitä? Lappeenrannan kaupunki on suurin maksaja Eksotessa, mikä on huseeranut viimeiset 5 vuotta miten tahoi eikä siinä paljon isäntiä ole kuunneltu, mutta ei ne halunnut kuullakaan. Jos menoista tuolla sektorilla on 70 %, niin eikö tuonne pitäisi iskeä iso kirves? Kaikki alle 1 milj. euron kuluerät eivät ole oleellisia. Pitäää puuttua suuriin kokonaisuuksiin.

14.9.2013 18:21  Tapio Arola

Tervehdys! Olette oikeassa, suurinpien kustannuserien kinppuun pitää ensisijassa käydä. Olen ollut Eksoten valtuustossa lyhyen aikaa ja tunnen sitä toimialaa ja ongelmia jonkin verran. Eksotella on kuitenkin oma orkanisaatio jolla on oma johto. Sen pitää siivota pöytänsä. Kunnat asettavat toiminnalle tavoitteet ja antavat käytettävissä olevat rahat.Eksoten johdon on oltava täydellä panoksella toiminnassa mukana.
Tässä muutamia ajatuksia joita yrittäisin kehittää:
-hallinnon voimakas keventäminen yläpäästä
-orkanisaatiotasojen vähentäminen
-työkulujen kehittäminen (palaverit vähemmäksi, työnjako ammattiryhmien välillä)
-hankintojen valvonta ja kilpailuttaminen
-investointikielto
-kiinteistöjen myynti
-kuljetusten yhdistäninen (keskittäminen yhteen paikkaan)
Tässä joitakin ajatuksia.Kiitos mielenkiinnostasi. Yritän viedä asioita eteenpäin mahdollisuuksien mukaan. Tapsa


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini