Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:177094 kpl

Tapio kirjoitaa

Työllistämistukea myös urheiluseuroille

Torstai 27.9.2012 klo 19:33 - Tapio Arola


Kaupunki vivuttamaan urheiluseurojen työllistämistukien saantia.

Kirjoitin (E-S 2.2.2012) kesätyöpaikkaprojektin aloittamisesta Lappeenrannassa Imatran mallin mukaan. Tuolloin esitys ei vielä johtanut konkreettisiin toimiin kesällä 2012. Nyt sosiaalidemokraatit ovat tehneet valtuustoaloitteen kyseisestä asiasta sattumalta juuri kunnallisvaalien alla, vaikka Imatran projektia hidasti ay-liikkeen jarruttelu nuorten palkkauksen määrittelyssä.
Ay-liikkeelle näytti olevan tärkeämpää saivartelu palkka-asiassa kuin itse asia eli nuorten työllistäminen. Hyvä, että  sosiaalidemokraattien kanta on muuttunut. Tuen heidän hyvää esitystä. Eräs konkreettinen tapa edistää nuorten työllisyyttä olisi työllisyystuen käyttö urheiluseurojen valmentajien ja ohjaajien palkkaukseen. Nykyinen järjestelmä mahdollistaa palkkaamisen kahdeksi vuodeksi ilman, että sama henkilö voi jatkaa uudestaan työtään. Ongelma syntyy siinä, että seuran tulisi rahoittaa osa henkilön palkasta. Monilla seuroilla ei ole niin hyvä rahoitustilanne, että ne voisivat suoriutua omarahoitusosuudesta.
Voisiko kaupunki auttaa asiassa myöntämällä korvamerkityn osa-avustuksen seuran omarahoitukseen? Rahoitusta voisi käyttää ympärivuotisesti ja myös kesällä urheilua eri tahoilla opiskelevien nuorten palkkaamiseen.

Toivottavasti byrokratia taipuu tälläiseen joustavuuteen. Jos ei, niin säännöksiä on muutettava. Nuoria, työharjoittelua tarvitsevia valmentajia ja ohjaajia voitaisiin käyttää laajemminkin muun muassa lasten iltapäiväkerhojen urheilupainotteisten osioiden vetämiseen pari kertaa viikossa. Mahdollisesti heidän osaamistaan voitaisiin käyttää myös vanhusten ja vammaisten liikuntatarpeiden tyydyttämiseen. Toivoisin, että osana valtuustoaloitetta voitaisiin selvittää myös yllä olevien ideoiden käyttö nuorten työllistämiseen.

Ollut Eteläsaimaa lehessä 1.10.210


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini