Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:173107 kpl

Tapio kirjoitaa

Avoin kysymys Esko Ahon arvostelijoille

Keskiviikko 18.4.2012 klo 20:03 - Tapio Arola


Lehtiä lueskellessa huomaa vieläkin, että muutamilla henkilöillä on kiristävä pipo tai he ovat muuten vain olleet ”liian vähän ulkona”. Mitenkään muuten ei ole selitettävissä se, että Esko Ahon toimintaa 90-luvun alun pääministerinä arvostellaan vieläkin niin voimakkaasti ja negatiivisesti. Kaikki julkaisut, jotka on tehty Ahon pääministerikaudesta tukevat vilpittömästi silloisen hallituksen toimia erittäin vaikeissa olosuhteissa. Tuo 1990-luvun lama ja siitä aiheutunut konkurssien aalto ja työttömyyden kasvu eivät missään nimessä johtuneet hallituksen toimista, vaan aivan muista asioista.  Vai tarkoittavatko kirjoittajat, että pankkien kohtuuttomiin kasvanut valuuttaluottojen määrä yrityksille ja sijoitukset ulkomaille olivat tuon hallituksen aikaansaannoksia?  Tuon ajan talousalan lehtiä lukiessa huomaa, että työnantajajärjestöt vaatimalla vaativat valuuttaluottoja vapaaksi, vaikka niistä varoitettiin joka suunnalta. 

Pankkien sokeus ja ahneus kävi kalliiksi meille kaikille, ja monen pankkiryhmän logot ovat hävinneet katukuvastamme.  Näin kävi myös monelle hyvälle yrityksellekin niiden sotkeutuessa valuuttaluottoihin.  Ymmärrän hyvin, että oman poliittisen taustan pönkittämiseksi on annettava lausuntoja, joilla ei ole mitään totuuspohjaa.  

Oletan kuitenkin eikä mene kauan, kun tämän toisten ”nokkimisen” on loputtava ja on tunnustettava aidosti tosiasiat. Tämän pienen Suomen taloudessa on varsin pian ryhdyttävä puhaltamaan siihen kuuluisaan yhteen hiileen ja käännettävä katseita eteenpäin, eikä taaksepäin.

Pyydänkin nyt näitä arvostelijoita julkisesti tuomaan esille niitä näkemyksiä, joissa Aho heidän mukaansa epäonnistui taloutta johtaessaan.

Tapio Arola
Kaupunginvaltuutettu (kesk)


Kommentit

9.1.2013 21:42  Kokenut laman kovuuden.

Doupping urheilun suuri johtaja Esko Aho.

10.1.2013 7:24  Tapio Arola

Tuo on minusta aika yllättävä syytös Ahosta. Meidän tyttö hiihteli silloin SM-tasolla eikä tullut mieleen minullaa eikä muilla tuntemillamme että näin olisi ollut. Mutta sen kuvan on jälkikäteen saanut että hänet yritettiin tälläkin keinoin saada "tarjottimelle" Jos hän olisi ollut liiton pj vielä pahimman myllerryksen aikana, mitenhän häntä olis kohdeltu?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini