Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:173103 kpl

Tapio kirjoitaa

Verokorotuksella rahaa vanhusten palveluihin

Lauantai 7.5.2011 - Tapio Arola


LAPPEENRANNASSA oli 3.5. 2010 suuren mielenkiinnon saanut seminaari, jossa aiheena oli "Mihin menet vanhustenhuolto". Tuossa tilaisuudessa Sirkka-Liisa Kivelä toi esille vanhustenhuollon lähivuosien uhkakuvia. Uskon, että moni paikalla olija ei vielä silloin uskonut kuulemaansa.
Viimeaikaiset tiedotusvälineissä esillä olleet kirjoitukset ovat toivottavasti menneet perille ja saattaneet muuttaa mielipiteitä.
Millainen on vanhustenhuollon tulevaisuus sitten Suomessa? Maassamme on 300 000 työtöntä, mutta robotit ja ruoka-automaatit ovat jo suunnitelmissa vastaamaan vanhusten, ruokahuollosta ja viihtyvyydestä. Eikö työttömien joukosta kannata kouluttaa henkilöitä vanhushuoltoon? Vai onko meillä edelleenkin tilanne, ettei tarjottu asiallinen
työ kiinnosta, vaan halutaan kannustaa kotona olemista erilaisilla tukiaisilla.
Vanhustenhuolto on selvästi ajautumassa tilanteeseen, jossa erilaisilla kilpailutuksilla ulkoistetaan kuntien lakisääteinen palvelu ja annetaan yritysjohtajille mahdollisuus kerätä suuria voittoja toiminnallaan ja yrityskaupoilla.
Kuntien on tehtävä jotain asialle, ja nopeasti, ennen kuin on myöhäistä. Löytyisikö rohkeutta esimerkiksi Lappeenrannassa korottaa veroäyriä 0,5 prosenttiyksikköä, ja ohjata tuotto "korvamerkittynä" vanhushuoltoon? Näin voitaisiin ainakin muutamaksi vuodeksi turvata alueemme vanhuksille turvallinen ihmisläheinen asuminen.

Etelä Saimaa lehti 23.11.2011
Tapio Arola
Kaupunginvaltuutettu


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini